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Please note, these are additional questions written to provide further clarity. Per Section L.12, questions concerning this solicitation 

will be accepted up to April 23, 2015.   

 Section Question Response 

1.  Section L.31 

Criterion 1, 

Past 

Performance   

If an Offeror is submitting an offer under the definition of FAR 

9.601(2) in a prime/subcontractor teaming arrangement, where the 

subcontractor is anticipated to perform work with a value less than 

$5M over the contract period, is the subcontractor who is in the 

teaming arrangement with the offeror required to submit their Past 

Performance and Experience and will it be evaluated? 

 

If the subcontractor is a part of the formal 

contractor teaming arrangement with a 

teaming agreement, the Offeror shall 

submit an Attachment L-3, Past 

Performance and Relevant Experience 

Reference Information Form for three (3) 

contracts or projects for each entity 

comprising the teaming arrangement.  

 

2. Section L.31 

Criterion 1, 

Past 

Performance   

If the Offeror was the Prime Contractor under a contract not 

performed for DOE-EM, but that has CPARS/PPIRS reports 

available, do we also need to submit an L-4 Past Performance 

Questionnaire or will the CPARs/PPIRS data be sufficient? 

 

Yes, the questionnaires must be submitted. 

The Offeror, each entity comprising the 

teaming arrangement, and each major 

subcontractor shall forward the Attachment 

L-4, Past Performance Letter and 

Questionnaire, to the appropriate point of 

contact for each contract or project cited on 

an Attachment L-3 for which the entity 

performed as a prime and which was not 

performed for the DOE Office of 

Environmental Management (EM). 

3.  Section 

L.27, Time, 

Date, and 

Place Offers 

and 

Proposal 

Information 

are Due  

Please clarify what constitutes delivery of the proposal.  Is the 

Offeror compliant if the electronic submittal arrives in time via 

fedconnect or does physical delivery of the hard copies have to be 

made for the proposal to be considered on time? 

Per section L.27 (a), all Offers and 

Proposal Information, including the official 

electronic submission and the three written 

proposal volumes, must be received on or 

before May 14, 2015 by 4:00 p.m. 

Eastern Time. Therefore, both written and 

electronic proposal copies have to be 

submitted by this date and time to be 

considered “on-time.” 

 

 


